top of page

De eindejaars trends die je niet wil missen!

Het eindejaar komt weer in zicht en het ziet er naar uit dat we dit jaar weer volluit kunnen gaan vieren. We hebben dan ook 2 jaar met de rem moeten feesten met collega's en vrienden. Dus dit heeft ook impact met hoe we dit jaar naar de feestdagen kijken.


Wij zetten alvast een paar duidelijke trends op een rij om er echt een onvergetelijk evenement van te maken:


  1. An Ollie Jollie Christmas:

Door wat er op dit moment speelt internationaal is verlangen we massaal naar de feestdagen "zoals vroeger", en grijpen we massaal terug naar tradities. En dat mag je gerust letterlijk nemen. Rode en groene tonen hebben de bovenhand in de boom, net zoals klassieke en speelse ornamenten. De klassieke kerstkaartjes zouden ook terug hun opwachting maken. Een handgemaakte guirlande met verse dennentakken en groen, versiert met dennenappeltjes, bessen en rode kaarsen geven de tafel dan weer de typische kerstlook.

Als menu wordt er dan tenslotte terug gekozen een heerlijke klassieker zoals gevulde kalkoen met stoofpeertjes en zelfgemaakte kroketjes. Afsluiten doen we met een traditionele kerststronk en dit allemaal geserveerd met een goede scheut nostalgie.

In het kort:

- Rood en groen zijn terug

- Handgemaakte guirlandes

- Klassieke kerstkaartjes

- Gevulde kalkoen, Stoofperen, Cranberrycompote en kroketjes


 

  1. Back to nature.

Na een zomer vol festivals, familiefeesten en zomerbars hebben we deze winter terug meer nood aan rust en minder prikkels. Natuurlijke tonen en een algemeen eco-touch vallen op in de kerstversiering. Houtbruin, verschillende soorten groen, gebroken wit en terracotta zijn hier de winnaars. We gaan ook de meer avontuurlijke toer wat feesten betreft en durven zelf kiezen voor een winter bbq, al dan niet ingegeven om toch wat op die elektriciteitsrekening te besparen. Op het bord vind je een heerlijke gegrild stuk vlees of wordt er zelf voornamelijk vegetarisch gekookt. Ook stoofpotjes zitten in de lift, met de pot op de bbq. Afsluiten doen we met warme dranken rond een bonfire, dicht tegen elkaar en genietend van heerlijke versgemaakte kaneelkoekjes.


In het kort:

- Natuurlijke kleuren en terracotta-tonen

- eco en zelf gemaakte kerstversiering

- versgemaakte koekjes!

- Avontuurlijk menu winter bbq: grillades van groeten, allerlei stoofpotjes en veel pure side dishes!


 

  1. Royal party.

Een heel andere trend zien we in de "3 jaar in 1" feest. Hier gaan we 2 gemiste eindejaarsfeesten met collega's compenseren in 1 uitbundig feest. Er wordt dan ook niets aan het toeval overgelaten en ook de prijs is een tikkeltje minder belangrijk dan andere jaren.

Wat mogen we dan verwachten? Wel, navy blue en Goud hebben duidelijk de boventoon, en daar mag je ver in gaan. Alles mag dan ook luxe en elegantie uitstralen. Hierbij zijn gouden sterretjes een must en worden kaarsen ingezet om een warme gezellige sfeer te creëren. Gouden guirlandes uit papier en eucalyptus takken maken het geheel op tafel af!

Aangezien het 3 in 1 feesten zijn ligt de nadruk hier meer op het feest. Dus geen zittend diner, maar leuke, al dan niet alcoholvrije, cocktails, champagne ipv cava en veel amuses.

Denk dan aan zoute macarons gevuld met paté, een geitenkaas papillot uit filodeeg met gekarameliseerde uitjes of een krokant horentje met zalmmousse en zalmeitjes. Een feest als een koning!

In het kort:

- Navy blue en goud hebben de boventonen

- kaarsen, gouden guirlandes en eucalyptus takken maken het af

- Cocktails zoals apple cinnamon martini (al dan niet alcoholvrij)

- Champagne!

- Enkel elegante amuses: bisque van kreeft, zoute macarons, filodeeg pappilot etc...

12 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page