top of page
  • Foto van schrijverKarl

Drie Kersttrends van 2023 voor een Warme Teamspirit!"

We vergeten soms dat kerst niet alleen gaat over gezelligheid en warmte, het is ook een tijd voor connectie, waarin we de samenhang binnen onze familie of bedrijf kunnen versterken. In deze blogpost verkennen we daarom hoe de kerstperiode een uitgelezen kans biedt om de samenwerking en teamgeest binnen bedrijven te verdiepen. Met de feestdagen in het vooruitzicht, is het tijd om de teamdynamiek te verweven met innovatieve kerstvieringen. Dit jaar bekijken we drie kersttrends die niet alleen de feestvreugde verhogen, maar bieden ook een platform om werknemers samen te brengen, de betrokkenheid te verhogen en een positieve bedrijfscultuur te bevorderen.1. Duurzaamheid als Teamstrategie

De focus op duurzaamheid was in menige bedrijven niet weg te denken en kan een gedeelde waarde binnen uw bedrijf worden. Stimuleer teams om samen te komen en het kantoor te versieren met milieuvriendelijke materialen. Dit soort activiteiten kan de creativiteit stimuleren en een gevoel van gemeenschappelijke verantwoordelijkheid bevorderen.


Enkele tips om dit te implementeren:

  • Organiseer een 'groene' decoratiewedstrijd tussen afdelingen.

  • Zorg voor een inzamelpunt waar medewerkers materialen kunnen doneren voor het maken van decoraties, zoals oude kerstballen, slingers, karton, stoffen... .

  • Implementeer een beleid waarbij voor elke gebruikte decoratie een boom wordt geplant.

Maar je kan dit verder doortrekken naar een kookworkshop waar samen aan een kerstmenu wordt gewerkt bestaant uit lokale seizoensproducten, zoals een biologische pompoensoep vooraf, een hoofdgerecht van vegetarische wellington en een vegan kerststol als dessert, waarmee u de boodschap van duurzaamheid ook culinair doorvoert.

 

2. Culturele Verbondenheid en Inclusiviteit

In onze samenleving vandaag brengen de feestdagen een unieke kans om de rijke waaier van culturen binnen een organisatie te erkennen en te vieren. Deze trend gaat over het bouwen van bruggen tussen diverse groepen, het vieren van verschillen en het creëren van begrip en van een inclusieve werkomgeving waar iedereen zich gewaardeerd voelt.


Enkele tips om dit te implementeren:

  • Organiseer een kerstmarkt waar teams hun unieke tradities en gewoonten kunnen delen.

  • Nodig culturele sprekers uit om te praten over de kersttradities in hun land.

  • Zorg voor 'culturele ambassadeurs' binnen teams die verantwoordelijk zijn voor het delen en uitleggen van hun tradities.

Of organiseer een leuke kookworkshop waar het kerstmenu een weerspiegeling is van deze diversiteit, met internationale kerstgerechten die niet alleen de smaakpapillen prikkelen maar ook de wereldvisie van uw medewerkers verbreden. Een echte reis rond de wereld.

 

3. Samenwerking door Creatieve Culinaire Uitdagingen

De derde trend nodigt teams uit om de handen ineen te slaan in de keuken, waarbij samenwerking en creativiteit centraal staan. Koken vereist communicatie, coördinatie en samenwerking - essentiële elementen van effectieve teambuilding. Door samen een menu te plannen en te bereiden, leren teamleden elkaar op een informele en vooral leuke manier kennen en waarderen.


Enkele tips om dit te implementeren:

  • Een 'Mystery Box' kookuitdaging waarbij teams met willekeurige ingrediënten een gerecht moeten maken.

  • Een 'Iron Chef'-stijl competitie waar teams tegen elkaar koken met een geheime kerstingrediënt.

  • Een dessertdecoratie-wedstrijd waarbij creativiteit en teamwork centraal staan.In conclusie, kerst is niet slechts een seizoen van geven, maar ook een kans om te bouwen aan een hechtere bedrijfsgemeenschap. Deze trends bieden een pad naar versterkte samenwerking, gedeelde waarden en een verhoogde moreel. Hiermee leggen we niet alleen de basis voor een succesvol nieuw jaar, maar versterken we ook het fundament van ons bedrijf: onze mensen.


Wij wensen u een inspirerende kersttijd en een voorspoedig nieuw jaar toe.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page