top of page
Virtual workshop 2.jpg
Logo-cookwork-color.png

PERSMAP

Online kookworkshops & degustaties populairder bij bedrijven 

Werknemers blijven betrokken bij hun bedrijf en restaurateurs vinden nieuwe inkomsten

BRUSSEL - 3 maart 2021: S teeds meer bedrijven in ons land organiseren online teambuildings voor hun personeel als onderdeel van leiderschap op afstand. Vooral online kooklessen nemen sinds enkele maanden een hoge vlucht. “Werkgevers proberen hun personeel, dat telewerkt, zo veel mogelijk bij het bedrijf betrokken te houden en restaurateurs zoeken nieuwe manieren om hun inkomsten op peil te houden. Wij brengen deze twee groepen samen,” vertellen Karl Magnus en Elodie Bouscarat, oprichters van Cookwork, het eerste Belgische verhuurplatform voor professionele keukens.

Met meer dan 500 deelnemers aan online kook- en tastingworkshops sinds de tweede lockdown en meer dan 2000 uur verhuur van professionele keukens heeft Cookwork een antwoord gevonden op de crisis. Cookwork, de Airbnb voor professionele keukens, werd sinds de start van de Coronacrisis verplicht om haar klassiek evenementen- en verhuurmodel om te schakelen naar een volledig online model.

 

Cookwork maakte zijn debuut in 2018 als deelplatform van professionele keukens en in 2019 met unieke teambuildingsessies. Door de COVID-19 crisis moest Cookwork zichzelf opnieuw uitvinden en schakelt het over naar online-activiteiten: verhuur van ‘dark kitchens’ voor bezorging, online culinaire ervaringen, brouwerij-tours, wijnproeverijen, creatie van mocktails of cocktails. Dit online aanbod slaat aan en verleidt grote bedrijven als L'Oréal, Baker & Mc Kenzie, Omnicom, Agoria, Novo Nordisk ...

Teams laten herconnecteren en horeca ondernemers ondersteunen

 

Karl en Elodie: “Het managen van een team op afstand stelt bedrijven voor een unieke reeks uitdagingen, want hoe hou je een team gemotiveerd wanneer er geen directe contact met je collega's mogelijk is? We spelen daarom in op een groeiende vraag van team- en HR-managers om in contact te blijven met hun medewerkers in de moeilijke context van telewerken. Door online teambuildings kunnen collega's uit de routine van online vergaderingen komen en als team een ​​smakelijk recept bereiden terwijl ze deelnemen aan leuke en interactieve activiteiten (enquêtes, kleine quizzen, enz.). Even met collega's bezig met andere zaken dan werk.

Aan de andere kant proberen we horeca-uitbaters en food-startups te steunen door ze te connecteren met grote bedrijven via deze workshops. We helpen hen zo de horecasluiting en het verbod op events door te komen.”

Rekening houden met een nieuwe realiteit

 

Cookwork breidt zijn aanbod nu al uit om, eens teambuildings opnieuw mogen, nieuwe en verfrissende activiteiten te kunnen aanbieden: buitenervaringen, wandelingen met zoektochten naar eetbare planten, outdoor cooking, ... Zo hoopt Cookwork bij te dragen aan de heruitvinding van de evenementensector en horeca.

Over Cookwork

Cookwork is een verhuurplatform voor professionele keukens in heel België, en dit met locaties in grote steden waar de vraag naar professioneel koken groeit: Brussel, Antwerpen, Gent, Namen. Dit on-demand verhuurmodel, gebaseerd op deeleconomie, overtuigde zijn eerste volgers in 2018. Ondertussen is Cookwork uitgegroeid tot een ecosysteem waar de oprichters, Elodie en Karl, niet enkel chefs en food-startups ondersteunen met het vinden van een locatie en coachen. Maar ook bedrijven met hen in contact brengt om zo smakelijke online teambuildings aan te bieden met de middelen die tot hun beschikking staan.

Karl & Elodie.png

Karl Magnus

Mede-oprichter Cookwork

L. NL & ENG. Markt

E. Karl@cookwork.be

T. 0477 858 967

Karl & Elodie.png

Elodie Bouscarat

Mede-oprichter Cookwork

L. FR & ENG. Markt

E. Elodie@cookwork.be

T. 0479 96 22 49

bottom of page