
DE VOEDSEL ARCHEOLOOG
Online cursus bakken en ontdekken - Georganiseerd door Jeroen


Data op aanvraag

Duur: 1,5 uur

Min. 5 blz. - Maximaal. 15 p.

Via tablet, telefoon of computer

Ingrediëntendoos inbegrepen pp

Gehost in het Nederlands of Engels
Jouw ervaring
Wat aten de gebroeders Van Eyck bij het schilderen van de Lamsgod? En hoe smaakten en veranderde het eten in de loop der eeuwen? Deze en andere vragen worden beantwoord in deze interessante online kookworkshop met ingrediënten en verhalen uit het verleden en een boodschap voor de toekomst.
Bereiding van Smakeleycke (smaakvolle) koekjes:
Eerst gaan we virtueel wild plukken op het beroemde schilderij van Lam Gods, nemen we een archeologische duik in middeleeuwse beerputten en verzamelen we de ingrediënten voor een zelfgemaakte heilzame peperkoek. Dit volgens een experimenteel, maar historisch recept en met een blijvende nasmaak voor een leefbare toekomst.
Een pakket met oude ingrediënten en kruiden wordt naar elke deelnemer gestuurd. Alle ingrediënten die een lange houdbaarheid hebben, wat vroeger belangrijk was, en aangezien het recept traditioneel geen zuivel, eieren of andere dierlijke ingrediënten bevat, met uitzondering van honing, zou de taart volledig veganistisch zijn.
Dit maakt de koek verrassend actueel! Als de peperkoek klaar is zullen we hem samen proeven, terwijl ik je mee terug neem naar de Van Eyck jaren.
Hoe het werkt
Vraag naar de beschikbaarheid en reserveer een sessie voor je collega's, vrienden of familie.
Hij heeft informatie van de deelnemers nodig: e-mails + locaties waar de box bezorgd moet worden.
Kies uw video-oproepopties: Zoom, waarbij, google meet etc.... Nadat u heeft geboekt, stuurt de host u een link en details hoe u kunt deelnemen

Ontmoet Jeroen, uw gastheer
Professionele kok en geverifieerd lid van Cookwork
Jeroen, een professionele archeoloog, heeft het gehad met het herbegraven van archeologische verhalen in stoffige depots en saaie schriftelijke rapporten. Daarom wil hij mensen voorstellen naar het verloren verhaal van het dagelijkse voortbestaan van onze voorouders via voedselervaringen. Een verhaal dat actueler is dan ooit.

Ervaren kok

Geverifieerde professional
Door zijn baan als archeoloog te combineren met zijn passie voor koken, biedt hij nu unieke eetervaringen waarin smaak, geur en gevoel centraal staan. Zo onthult hij een tijdloos verhaal over puurheid, traditie, vakmanschap, duurzaamheid, diversiteit en gevoel
Onze online ervaringen garanderen

Communiceer met topchefs in hun vakgebied en leer hun beste geheimen kennen.

Waar u of uw klanten ook zijn. Ze kunnen het volgen vanuit de veiligheid van hun eigen huis.
